menu
Christel Heidemann Academie

Opleiding meridiaantherapie Christel Heidemann 

Informatie  

klik om te vergrotenPraktijk gericht onderwijs

Vooropleiding: De opleiding is een nascholing voor mensen met een medische opleiding op minimaal HBO niveau, zoals fysiotherapeuten, acupuncturisten, natuurgeneeskundigen, artsen en verpleegkundigen.

Scholingsopbouw: Leergang van 2 jaar met 4 cursussen van 5 dagen aanwezigheid, met ieder 30 tijdsuren onderwijs. Deel I en II kunnen als inleidende cursussen gedaan worden.

Het grootste deel van de theoretische inhoud van de training wordt via het online platform gegeven. Dit omvat theoretische modules voor de cursus en zoombijeenkomsten tussen de praktische delen. Wanneer u niet beschikt over een online mogelijkheid, of dan worden de theoretische modules u schriftelijk toegezonden.

De cursussen zijn gespreid over 2 jaar. Totale omvang van de opleiding: 220 uur. De Lessen bestaan uit: 110 uur theorie en 110 tijd uur praktijk, benodigde tijd: 1 - 3 uur per week afhankelijk van je eigen leervermogen. De leerinhouden vermeld in het curriculum van 2023 van de Christel Heidemann Academie worden gegeven. De eerste twee blokken zijn als inleidende cursus te volgen, hierna beslist men tot deelname aan de rest van de opleiding.

Afronding: Na toetsing van kennis – uitreiking van de akte. Deze geeft recht tot het voeren van de aanduiding Meridiaan- Kleurentherapeut Christel Heidemann, alsmede toetredingsrecht tot de NBMK (Ned. Beroepsver. Meridiaan-Kleurentherapie) en het “Verband Meridian- und Farbtherapie Christel Heidemann e.V.” in Duitsland.

Accreditatie: Ned. Ver. voor Practicijns (NWP).

Registratie: CPION geauditeerd en opgenomen in het CRKBO register.

Docenten: Barbara Küper-Frerich, Cees Tjeerdema, Björn Köchling, Jurjen Boonstra en gastdocenten.

Medische adviseurs: Dr. Med. Thomas Rogalli, Facharzt für Gynäkologie. Dr. Jan Pieter van der Steen, antroposofisch arts en geriater.

Cursusplaatsen: Therapeutikum Witten, Körnerstr. 25, 58452 Witten (D)

Havenpraktijk De Dijk, Nude 40, 6702 DM Wageningen (NL)

Praktijk Tjeerdema, Engwierderlaan 7, 8754 JE Makkum (NL)

Tevens mogelijkheid tot het geven van cursussen op uw locatie.

Kosten: € 895,00 per cursusblok. € 3580,00 voor de gehele opleiding (inclusief stencils en hand-outs). Niet inbegrepen zijn 3 boeken Christel Heidemann € 69,00 en kleurenset € 56,00 (termijnbetaling is mogelijk).

Cursustijden: 9.30 – 18.00 uur

Pauzeverzorging: Koffie, thee, koek, brood met beleg, fruit.

Benodigdheden: Schrijfmateriaal, set kleurpotloden, drie witte handdoeken.

Vragen: Vragen van administratieve aard of met betrekking tot het onderwijs worden binnen vijf werkdagen beantwoord. Wanneer de beantwoording vanwege de aard van de vraag meet tijd vergt, wordt er een indicatie gegeven van de tijd die nodig is.

Overnachting: Zelf te boeken kamer of appartement in de omgeving, informeer naar onze lijst.

Aanmelden: Schriftelijk, telefonisch of per e-mail met vermelding van naam en adres.